7 fantastiska upplevelser på Teneriffa

Published on by

Jag var ganska ung första gången jag besökte Costa Adeje på Teneriffa med mina föräldrar. Sedan dess har jag återbesökt ön ett otal gånger, och fascinationen har inte minskat. Tvärt om, så ligger Teneriffa fortfarande överst på listan över min favoritresmål.  Därför har jag satt samman en lista över mina favoritupplevelser på Teneriffa.

Tiede nationalpark

Tiede nationalpark är Teneriffas största attraktion som du absolut måste besöka under Teneriffasemestern. Redan innan du landar kan du vid klart väder se parkens högsta punkt, Pico del Tiede, som sträcker sig 3718 meter över havet. Om du gör utflykten till toppen, kör du på slingrande bergsvägar och genom vackra tallskogar. Den sista delen av bilresan går genom det karga månlandskapet med svart och röd lavasten. Den sista etappen till toppen sker med linbana, där du har helt fantastisk utsikt över omgivningarna. Detta är inget för personer med höjdskräck.

Tiede nationalpark på Teneriffa

Los Gigantes

De 600 meter höga klippväggarna som går nästan lodrätt, hela vägen hela vägen ner i havet är en imponerande syn och njuts bäst från den svarta lavastranden i staden Los Gigantes på Teneriffas sydkust. Förutom den vackra stranden och den fantastiska utsikten har staden också en trevlig hamn med ett litet utbud av mysiga restauranger.

Loro Parque

Teneriffas vackra djurpark är definitivt värt ett besök, en upplevelse både för barn och vuxna. Parken ligger i utkanten av Puerto de las Cruz och är ett fantastiskt utflyktsmål. Den vackra välskötta parken med inspiration från Asien låter dig uppleva alla möjliga sorters djur, från när och fjärran på när håll. Här kan du till exempel se vita tigrar, fascinerande  papegojshower, lekfulla pingviner och massor av andra spännande djur. Du kan också köpa med dig souvenirer och njuta av din lunch i blomstrande omgivningar.

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos är en charmerande stad som ligger på Teneriffas nordkust. Staden är mest känd för sitt stora Drakblodsträd som står mitt i staden och är motiv för tiotusentals semesterbilder året om. Trädet beräknas vara ca. 800 år gammalt och enligt myten har det vuxit upp ur en bloddroppe från en skadad drake. På stadens trevliga gator hittar du ett mindre urval butiker som bland annat säljer viner (som ofta kan provsmakas).

Drakblodsträd på Teneriffa

La Orotava

Föreställ dig en by med charmiga gamla hus, vackra katolska kyrkor och ett överflöd av blommor i massor av vackra färger — Det du föreställer dig är La Orotava . Här ser du Teneriffa från sin absolut charmigaste sida, medans du går runt bland lummiga parker och vackra byggnader från fornstora dagar och njuter av byns atmosfär. Här ligger dessutom flera historiska byggnader, museum och en botanisk trädgård. Ta en promenad längs byns vandringsleder och upplev La Orotava.

Puerto de la Cruz

Den populära semesterorten Puerto de la Cruz ligger på Teneriffas nordkust och bjuder på mysiga platser, läckra restauranger, vackra gamla hus och bra shopping. Längs med kusten ligger de långa gågatan Calle de Quintana där du kan njuta av en god måltid med utsikt över havets vågor som bryts mot stranden. Längs gatan hittar du massor av restauranger, butiker och barer samt några attraktioner. Om du behöver svalka dig i värmen kan rekommenderas den arkitektritade poolanläggningen Lago Martiánez vid kusten. Här kan du ta ett dopp i en av de stora saltvattenspoolerna omgiven av fontäner och konstverk. Eftersom nordkustens stränder ofta är blåsiga och har underströmmar är Lago Martiánez ett populärt alternativt utflyktsmål för barnfamiljer.

Puerto de la Cruz i Teneriffa by night

Barranco del Inferno — Helvetesgapet

Det kanske inte låter så trevligt men Helvetesgapet är faktiskt en speciell naturupplevelse. Längs de smala vandringslederna kommer du uppleva ett imponerande växt- och djurliv. Stigarnas höjdskillnad varierar från 100 till 1500 meter över havet, vilket gör att du kan uppleva temperaturskillnader. Vid slutet av ravinen ligger ett vackert vattenfall som forsar ner i en bergssjö. Vandringen genom Helvetesgapet är 6,5 kilometer lång och tar ca. 3,5 timmar att gå. För att bevara miljön tar de endast emot 300 besökare om dagen, därför måste du förboka besöket till ravinen.

Har du redan en favorit på Teneriffa?

Annars kan du boka din semester till Teneriffa här

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *