Semestermat – Piri-Piri som på Algarvekusten

Published on by

Underbara sandstränder, charmiga städer och fantastiskt vacker natur. Skälen till åka på semester till Portugals vackra Algarvekusten är många. Men maten – det är en av de viktigaste!

I Portugal kan de verkligen laga mat. Den fantastiska kombinationen av läckra ingredienser och stolt matkultur skapar ett överflöd av unika matupplevelser. Speciellt Algarvekusten bjuder läcker mat och ett stort utbud av utsökta fisk- och kötträtter. Bland de mest populära hittar du traditionell portugisisk Piri-Piri kyckling, som även på en iskall vinterdag tar dig till Portugals soliga stränder och ljumma nätter. Den bästa Piri-Piri kycklingen sägs serveras i den lilla byn Guia nära Algarvekustens mest populära semesterort Albufeira, men om du vill ge dem lite konkurrens, har vi hittat receptet åt dig.

För 4 personer behöver du:

4 till 6 kycklingfiléer
En röd och en gul paprika
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
2 citroner
En stor bukett basilika
100 gram rucola
2 msk. (Rökt) paprika
4 msk. vitvinsvinäger
2 msk. Worcestershire sauce
olivolja
Salt och peppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 170 ° C. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar, paprika och stek i en stekpannan tills de får en gyllene färg. Ta av dem från plattan och lägg dem i en ugnsform. Den gula paprika skärs i strimlor och steks i pannan under omrörning. När paprikan är stekt på alla sidor, lägg den i formen med kycklingen och sätta den i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt (använd en stektermometer).

Rödlök, vitlök, röd paprika och saften från en citron blandas till en jämn smet. tillsätt Worcestershire sauce, vitvinsvinäger, basilika, lite vatten och blanda ner.

När kycklingen är klar, lägg den på en tallrik och täck med den härligt röda såsen. Kycklingen serveras med rucola med citronsaft och om man känner för det, en bakad potatis.Kyckling på en bädd av rucola

Om du vill prova Piri-Piri i autentisk miljö kan vi starkt rekommendera en semester i AlbufeiraAlgarvekusten!

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *